Dacă deja deții un smartwatch, știi deja cu cât de multă atenție trebuie tratat un astfel de device. Iar dacă nu ai încă unul și vrei să îți cumperi, vei afla din acest material cum să ai grijă de el pentru a nu avea probleme. Întreținerea smartwatch-ului și igienizarea lui sunt procese foarte importante, pentru a te putea bucura de un device cu o durată de viață cât mai mare. 

Un studiu din SUA  arăta că pe suprafața unui smartwatch pot fi găsite de 30 de ori mai multe impurități și bacterii decât pe cea a unui capac de toaletă. Poate părea incredibil, dar este cât se poate de adevărat. De asemenea, fiind device-uri mici și expuse la încheietura mâinii, smartwatch-urile sunt expuse și altor pericole. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi o deosebită atenție proceselor de întreținere și igienizare a smartwatch-ului. 

Cum te ocupi de întreținerea unui smartwatch

Din punct de vedere al întreținerii unui ceas inteligent, trebuie să ai grijă atât de latura hardware, cât și de cea software. În ceea ce privește sistemul de operare al unui smartwatch, acesta poate fi mai mult sau mai puțin sigur. În general, ceasurile dezvoltate de Apple sunt printre cele mai stabile. Însă și noile tehnologii utilizate de Samsung surprind prin siguranța pe care o oferă. Posibilitatea de a descărca aplicații de tot soiul transformă unele smartwatch-uri în device-uri vulnerabile. Un prim pas pentru a realiza o bună întreținere a ceasului este să fii atent cu ce aplicații instalezi.

Mentenanța unui smartwatch

La fel ca orice alt device inteligent, și smartwatch-ul poate funcționa greoi atunci când memoria este supraîncărcată. Încearcă să nu deschizi foarte multe aplicații în același timp, pentru a permite procesorului să nu se suprasolicite. De asemenea, închide aplicațiile atunci când nu le mai folosești. Pentru a întreține bine un smartwatch, din punct de vedere software, trebuie să îl tratezi exact ca pe un smartphone. 

În ceea ce privește întreținerea componentelor fizice, este foarte important să respecți indicațiile producătorului. Dacă ai un smartwatch cu o rezistență la apă de 3 ATM (atmosfere), nu în scăpa în piscină! Este foarte important să eviți contactul său cu altceva în afară de stropii de apă. De asemenea, evită șocurile mecanice dacă ceasul nu este special conceput pentru a fi rezistent la așa ceva. Nu în ultimul rând, curăță constant ecranul, carcasa și cureaua, pentru ca aspectul acestora să reziste în timp. 

Cum igienizezi un ceas inteligent

Și dacă ți-am vorbit despre curățarea carcasei, curelei și a ecranului, e clar că acest obicei te va ajuta și la igienizarea ceasului. Un smartwatch igienizat este un smartwatch care nu te va expune bacteriilor. Așa cum îți spuneam la începutul materialului, americanii au comparat numărul pericolelor de pe un smartwatch cu cel de pe un capac de toaletă. Iar rezultatul nu a fost tocmai fericit pentru ceasuri.

Cum cureți ecranul unui smartwatch

De aceea, este necesar să cureți constant ecranul, carcasa și cureaua. Ecranul poate fi curățat cu o cârpă curată din microfibre. Nu apela în niciun caz la săpun sau dezinfectant cu alcool. Acestea pot afecta display-ul. Cureaua poate fi curățată, în schimb, și cu șervețele dezinfectante sau chiar cu apă caldă. Evită săpunul și în acest caz. 

În ceea ce privește carcasa unui smartwatch, aceasta poate fi curățată tot cu o cârpă curată, însă poți apela și la șervețele dezinfectante. Totul depinde de materialul din care este fabricată, dar și de indicațiile producătorului. Acordă-le acestora toată importanța, pentru că te pot ajuta să nu afectezi un smartwatch încercând să îl cureți. 

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      smartwatch.ro
      Logo