Xiaomi Mi Band 5 vs. Xiaomi Mi Band 4

Nu te mai poți despărți de smartwatch ? Cu siguranță ti-ai dat seama cât de mult de ajută un astfel de device și deja nu mai poți renunța la el. Tentația cea mare este de a cumpăra fiecare nou model apărut pe piața. Asta pentru că mereu acesta vine cu îmbunătățiri care pot să îți ușureze munca.

Cel mai cumpărat smartwatch este cu siguranță Xiaomi Mi Band 4 datorită raportului foarte bun calitate-preț. Între timp compania a lansat pe piață modelul 5 care a venit cu anumite îmbunătățiri. Îți propun să comparăm cele două ceasuri inteligente pentru a te ajuta să te decizi pe care ar trebui să îl cumperi.

Xiaomi Mi Band 5 vs. Xiaomi Mi Band 4

 Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi Mi Band 4

 Oferă acces la mai multe moduri sportive, urmărirea detaliată a somnului, a ritmului cardiac. Folosind acest smartwatch vei avea două săptămâni în plus de viață a bateriei, o rezistență mai mare la apă de până la 5 atmosfere și un ecran AMOLED luminos.

Verifică prețul și stocul

Xiaomi s-a angajat mereu să ofere produse la prețuri accesibile oricui. Acest lucru se aplică și în cazul modelului Mi Band 4. Acest smartwatch îți va monitoriza ritmul cardiac, somnul și activitățile sportive. Ai la dispoziție 6 moduri sport, o rezitență la apă de până la 5 atmosfere și o baterie care poate rezista până la 20 de zile.

Verifică prețul și stocul

Argumente

PRO

+ Display AMOLED

+ Baterie rezistentă până la 14 zile

+ 11 moduri de sport

+ Rezistență la apă de până la 5 ATM

+ Urmărește calitatea somnului, ritmul cardiac, stresul, menstruație și registru de ovulație.

+ Display AMOLED

+ Baterie rezistentă până la 20 zile

+ 6 moduri de sport

+ Rezistență la apă de până la 5 ATM

+ Urmărește calitatea somnului și ritmul cardiac.

Argumente

CONTRA

–        Rezistentă mai mică a bateriei–        Mai puține moduri de sport

–        Nu urmărește stresul, menstruația și registrul de ovulație

Cel mai mic preț pentru Mi 5 îl găsești aici

Cel mai mic preț pentru Mi 4 îl găsești aici

Ce a apărut nou la modelul Mi Band 5 față de modelul Mi Band 4 ?

La un an de la lansarea Xiaomi Mi Band 4, există deja un succesor. Mi Band 5 se bazează pe caracteristicile existente deja la care se adaugă și alte avantaje. Versiunea anterioară a deschis calea acestui model. Noi spunem că a meritat așteptarea!

Mi Band 5Mi Band 4
Display1.1″ AMOLED, 126×2940.95″ AMOLED, 120×240
SenzoriGPS

Giroscop

Senzor optic ritm cardiac (PPG)

3 axe accelerometru

Accelerometru

Giroscop

Heart Rate

Autonomie baterie125 mAh, până la 14 zile135 mAh, până la 20 de zile
ConectivitateBluetooth 5.0Bluetooth 5.0
Rezistență la apă5 ATM5ATM
Moduri de sport116
Notificări de pe smartphoneDADA
Monitorizarea somnuluiDADa

 

Monitorizarea stresuluiDaNu
MenstruațieDaNu
Registru de ovulațieDaNu

Cel mai mic preț pentru Mi 5 îl găsești aici

Cel mai mic preț pentru Mi 4 îl găsești aici

Cu siguranță îți place modelul Mi Band 4, dar de ce nu iei în considerare și modelul Mi Band 5. Vei avea tot ce ai avut până acum plus alte funcții mai specifice. Xiaomi Mi Band 5 face toate aceste multitudini de lucruri menționate și multe altele. Ao moduri sportive noi, o precizie mai bună și o monitorizare mai detaliată a somnului. Dacp ești interesat de toate aceste îmbunătățiri ar trebui să iei în considerare noul model Xiaomi.

Ai parte de mai multe cu Xiaomi Mi Band 5

Este adevărat că nu există modificări majore ale aspectului exterior al smartwatch-ului. Acesta este realizat dintr-o carcasă din policarbonat și curea din TPU. Chiar și asa display-ul este cu aproape 20% mai mare decât cel al Mi Band 4.

Dacă deți modelul vechi probabil ai avut unele mici probleme la încărcare. Trebuia scos smartwatch-ul din curea pentru a putea fi conectat la mufă. Din fericire, chinezii de la Xiaomi au eliminat această neplăcere la modelul Mi Band 5. Poți lăsa ceasul legat de curea atunci când folosești încărcătorul magnetic.

În ceea ce privește încărcarea, Mi Band 5 promite până la 14 zile de autonomie a bateriei. Aici vorbim despre o rezistență mai mică decât cea a modelului anterior. Reține însă că poți seta ceasul pe modul de economisire pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Desigur, astfel vei pierde accesul la unele funcții cheie, dar este util. Versiunea NFC este predispusă la o descărcare mai rapidă.

Una dintre cele mai remarcabile schimbări pe Mi Band 5 este că vei avea mai multe moduri sport din care să alegi.

Revenind la avantajele noului model, trebuie apreciat faptul că acesta are mai multe moduri sport din care poți alege. Xiaomi Mi Band 5 adaugă moduri precum săritul corzii, canotaj, yoga sau mersul pe bicicleta eliptică. Pe modelul Mi Band 4 aceste sporturi trebuiau realizate pe modul freestyle. Si pe noul ceas vei mai putea găsi acest mod.

La modelul anterior, funcția de monitorizare a somnului te informa când erai în somn ușor, profund sau treaz. Modelul nou, însă, urmărește aceleași lucruri la care se adaugă somnul REM. Această funcție este esențială pentru a-ți ajuta corpul să se recupereze pe timpul nopții. Ceasul va înregistra inclusiv calitatea somnului.

Potrivit producătorului precizia calității somnului a fost, de asemenea, îmbunătățită cu până la 50%. Aceste îmbunătățiri includ și urmărirea unor aspecte de sănătate specifice femeilor precum ciclul menstrual și fazele de ovulație. Ceasul urmărește și nivelul de stres și te ajută cu sfaturi pentru a-ți reveni. Xiaomi Mi Band 5 oferă, de asemenea, exerciții de respirație ghidate care sunt concepute pentru a-ți ușura mintea și corpul. Aceste sesiuni durează între 1 și 5 minute.

Xiaomi Mi Band 4 este perfect pentru începători.

Cu toate că modelul nou prezintă funcții mai bune, nu există nici un argument pentru care un începător să nu aleagă Xiaomi Mi Band 4. Dacă nu ai nevoie de acea multitudine de funcții acest model îți va părea, cu siguranță, mai atractiv.

Dacă ai fizic în mână cele două ceasuri este greu să le diferențiezi. La o privire mai amănunțită vei observa că noul model are un display mai mare. Acest aspect poate, însă, să nu aibă un impact major în decizia ta.

Diferența de preț dintre cele două este una foarte mică. Această diferență este dată de rezistența bateriei, confortul pe care îl obți atunci când pui la încărcat ceasul și funcțiile noi apărute pe modelul Mi Band 5.

De ce ar trebui să treci de la Xiaomi Mi Band 4 la Xiaomi Mi Band 5 ?

Modelul nou îți va aduce funcții noi. Având în vedere că diferența de preț nu este una mare, logic ar fi să faci un upgrade.  Totuși, dacă aceste actualizări nu înseamnă nimic pentru tine vei rămâne fidel ceasului tău. Acesta are tot ceea ce este necesar pentru a-ți urmări preogresul.

Cel mai mic preț pentru Mi 5 îl găsești aici

Cel mai mic preț pentru Mi 4 îl găsești aici

 

Sursa : https://www.androidcentral.com/xiaomi-mi-band-5-vs-mi-band-4

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      smartwatch.ro
      Logo