Top 3 cel mai bun smartwatch casual

Un smartwatch este printre cele mai tari gadgeturi pe care le poți avea la ora actuală. Ceasurile inteligente sunt bine optimizate. Capabile să se conecteze la telefonul mobil, ele au devenit tot mai populare. Asta și pentru că scopul lor principal este să te țină la curent cu cele mai recente notificări. Dacă vrei să ai un smartwatch pe care să îl poți purta în activităţile de zi cu zi, te poți orienta către un smartwatch casual. 

Top 3 cel mai bun smartwatch casual

Un smartwatch casual se va preta oricărui stil vestimentar. Îl vei purta lejer indiferent de tipul ținutei pe care o abordezi într-o zi. Există multe soluții foarte interesante pe piață. Însă înainte de a-ți alege cel mai bun smartwatch casual, este recomandat să te documentezi cu privire la conceptul de smartwatch. Prin acest material îți vom oferi toate informațiile de care ai nevoie. 

⬤ Vezi reduceri la ceasuri inteligente

⬤ Cele mai vândute smartwatch-uri casual – click pentru preț

Ce este un smartwatch și cum se deosebește un smartwatch casual

Smartwatch-ul este un gadget apărut în anii 70, însă dezvoltat tot mai mult în ultimii 10 ani. Un smartwatch este un ceas de mână care are funcții mult mai complexe decât unul obșnuit. Versiunile moderne ale smartwatch-urilor au funcții care pot ajuta inclusiv la monitorizarea stării de sănătate. 

Cu ajutorul unui smartwatch, ai posibilitatea de a verifica nu numai ora. Poți fi în permanență la curent cu notificările pe care le primești pe telefon. De asemenea, poți să inițiezi apeluri, să asculți muzică sau podcasturi, tot prin intermediul unui smartwatch. Brandurile importante din domeniul produselor electronice au lansat și modele de smartwatch-uri. 

Casual, poate fi purtat la orice ținută

Un smartwatch casual este acel smartwatch care are un aspect ce îi permite să fie purtat la orice tip de ținută. Un smartwatch casual este, așa cum sugerează și denumirea, potrivit pentru orice tip de ocazie. Poți purta un smartwatch casual într-o ținută obișnuită, dintr-o zi normală la birou. De asemenea, poți să apelezi la un smartwatch casual și pentru o ieșire seara sau atunci când mergi în club. Similar un smartwatch sport sau un smartwatch elegant, acesta iți va face viata ceva mai frumoasă.

Un smartwatch casual este varianta ideală pentru orice context. Un smartwatch casual este definit de design-ul său. Dar are printre caracteristici o multitudine de funcții și specificații deosebite.

Care sunt cei mai importanți producători de smartwatch-uri casual

Deși există încă din anii 70, smartwatch-ul a căpătat o expunere și o importanță uriașă de abia la începutul anilor 2010. Asta pentru că atunci au început să se arate tot mai interesate de această nișă de produse. Cele mai mari companii de pe piață au simțit potențiaul acestor device-uri. Astfel au decis să investească în ele și în inovații pentru smartwatch-uri. 

⬤ Căteva reduceri la ceasuri smartwatch

⬤  Vezi prețuri la cele mai vândute smartwatch-uri casual

Astfel, s-au arătat tot mai interesate de aceste gadgeturi companii precum Apple, Samsung, Huawei sau Garmin. Fiecare companie gigant a venit cu propriile idei și inovații. Și cum producătorii au vrut să aibă utilizatori cât mai atașați de smartwatch-uri, au creat și modele de smartwatch casual. Adică variante pe care aceștia să le poată folosi în orice fel de context. Iată cum au început marile companii să producă smartwatch-uri. Inclusiv smartwatch casual. 

Apple

Fondată în anul 1976, compania Apple a luat cu asalt piața globală. A reușit să devenă unul dintre cei mai importanți jucători din lume. Apple produce computere, telefoane mobile inteligente, precum și alte device-uri. Printre ele se regăsesc și smartwatch-uri. 2015 a fost anul apariției primului model de smartwatch de la Apple. Respectiv Apple Watch, un smartwatch casual. De atunci, au mai apărut alte șase variante. Toate au adus inovații și funcții atractive. Și toate funcționează cel mai bine în parteneriat cu iPhone, smartphone-ul produs de Apple. De altfel, smartwatch-ul americanilor nu este compatibil cu alt sistem de operare. Singurul dezavantaj al ceasurilor produse de Apple este costul destul de ridicat. 

Samsung

Compania sud-coreeană Samsung a apărut în 1938. Este unul dintre cei mai mari producători de produse electronice din întreaga lume. Samsung produce televizoare, sisteme audio, tablete, telefoane mobile inteligente și aproape orice alt device la care te-ai putea gândi. Compania sud-coreeană nu putea lipsi nici de pe piața smartwatch-urilor. Modelele Samsung sunt foarte calitative și funcționează pe baza sistemului de operare Tizen. Ele sunt compatibile și cu iPhone și cu telefoane ce apelează la Android. Prima versiune de smartwatch casual a Samsung a apărut în 2013, iar ulterior au mai fost lamsate alte 10 opțiuni pentru consumatori.

Huawei

Chinezii de la Huawei au apărut pe piața produselor electronice în 1987 și pot fi considerați o companie destul de tânără. Inițial, compania avea ca scop fabricarea de echipamente cu uz în telecomunicații. Dar acun, Huawei produce aproape orice fel de gadgeturi electronice și a intrat inclusiv pe piața din România. În anul 2003 a pătrus Huawei în țara noastră, iar în prezent compania Huawei România are peste 1.000 de angajați. Acest boom a venit și ca urmare a inovațiilor aduse de chinezi în ceea ce privește produsele lansate. Diversitatea lor și calitatea acestora au cucerit clienții. Huawei produce, firește, inclusiv smartwatch-uri și are destule variante de smartwatch casual. 

Garmin

Brand american, la fel ca Apple, Garmin a apărut în 1989 și nu este o companie care să se concentreze pe producerea de deviceuri electrice și electronice. Brand-ul Garmin s-a făcut celebru prin intermediul tehnologiilor de navigație GPS pe care le produce și care sunt utilizate inclusiv pe avioane. Așa cum vei descoperi pe parcursul acestui material, funcțiile GPS sunt foarte utile inclusiv în cazul smartwatch-urilor. Așa că Garmin nu putea să se dea la o parte și vine și ea cu destule variante de smartwatch, însă este foarte greu de găsit un model de smartwatch casual. Asta pentru că Garmin merge mai degrabă pe variante sport. 

⬤ Află ce reduceri sunt acum la smartwatch-uri

⬤ Cele mai vândute smartwatch-uri casual

Care sunt cele mai importante patru elemente ale unui smartwatch casual

La fel ca în cazul unui smartwatch obișnuit, și pentru un smartwatch casual contează foarte mult autonomia bateriei, calitatea display-ului, design-ul și funcțiile disponibile. În cazul unui smartwatch casual, foarte important este design-ul. Însă vom lămuri fiecare dintre aceste elemente. 

Autonomia bateriei

Acesta este un aspect esențial pentru orice smartwatch, nu numai pentru un smartwatch casual. Bateria unui ceas de mână inteligent poate ajunge să reziste chiar și la două zile de utilizare. Însă aceste cazuri sunt extrem de rare și e greu de găsit un smartwatch casual de calitate cu o astfel de autonomie. De regulă, ceasurile inteligente cu autonomie foarte mare sunt de tip sport. Un smartwatch casual are o autonomie a bateriei care se întinde, de regulă, până la 18-20 de ore. Ea trebuie reîncărcată după acest interval, iar procesul de încărcare durează și el alte câteva ore. 

Calitatea display-ului

Există pe piață modele de smartwatch casual cu ecran de tip LCD, însă acestea sunt considerate a fi destul de învechite. Un smartwatch casual de ultimă generație apelează la ecrane de tip OLED. Acesta este mult mai bun din punct de vedere al calității imaginii și poate fi folosit la o luminozitate mai ridicată. Modelele de smartwatch casual apărute recent folosesc astfel de display-uri. Există și un mic dezavantaj, însă, pentru că un display OLED va consuma energie mai multă decât unul LCD. Însă producătorii caută în permanență metode să ajusteze acest inconvenient. 

Design-ul

Ce poate fi mai important, în cazul unui smartwatch casual, decât design-ul? Firește, pentru a fi un smartwatch casual, un ceas de mână inteligent trebuie să aibă un design neutru, care să îl facă pretabil pentru orice fel de ținută. Marii producători s-au gândit la acest aspect și au creat modele cât mai minimaliste și în culori neutre. Însă ele pot fi personalizate cu ajutorul brățărilor de diferite culori, în funcție de preferințele oricărui posesor de smartwatch casual. 

Funcțiile disponibile

Din punct de vedere am funcțiilor de care dispune, un smartwatch casual poate să exceleze mai puțin decât unul sport în unele privințe, dar să fie mai bun decât unul elegant la altele. Un smartwatch casual beneficiază, de regulă, de acces la internet prin intermediul telefonului mobil. De asemenea, el poate monitoriza ritmul cardiac, iar unele modele dispun inclusiv de funcție EKG. Totodată, un smartwatch casual poate folosi pe post de brățară de fitness și poate determina numărul de calorii arse de utilizator. De asemenea, un smartwatch casual te va ajuta să îți verifici notificările și să asculți muzică online, printre altele. 

Smartwatch casual

Acum că am lămurit ce criterii trebuie să ai în vedere pentru a alege cel mai bun smartwatch casual pentru nevoile tale, vei afla și care sunt cele mai bune alternative de pe piață. Îți prezentăm top 3 cel mai bun smartwatch casual pe care îl poți achiziționa.

Locul 1 – Ceas smartwatch Huawei Watch GT, Classic Silver

Produs de chinezii de la Huawei, această versiune de smartwatch casual face pare din gama GT și este un exemplar extrem de bine pus la punct. Te va surprinde prin design-ul lui, dar și prin specificațiile absolut remarcabile pentru un produs de acest fel.

Modelul Huawei Watch GT, în versiunea Classic Silver, este unul cu un design casual spre elegant, fiind însă potrivit și pentru zilele în care vrei să faci sport. Funcțiile sale sunt, de altfel, ideale pentru ca ceasul să fie folosit inclusiv pentru monitorizarea activității fizice. 

Vezi stocul și prețul - Huawei Watch GT

Smartwatch casual Huawei

Și ca să fie totul clar, o să începem cu cel mai important criteriu dintre cele pe care ți le-am prezentat mai sus. Autonomia bateriei surprinde la acest model de smartwatch, ea ajungând până la două săptămâni! Durata este una fabuloasă, însă explicația este reprezentată de faptul că acest smartwatch casual folosește arhitectura de chipset dublu. O astfel de tehnologie este o premieră în industrua ceasurilor de mână inteligente și permite o autonomie atât de ridicată. 

Display-ul lui Huawei Watch GT

Din punct de vedere al display-ului, trebuie menționat că acest smartwatch casual este dotat cu un ecran AMOLED de 1,39 inci 454 x 454. Are coroană dublă, este foarte subțire și este protejat de o carcasă din oțel inoxidabil. De asemenea, beneficiază și de un strat DLC, iar grosimea totală este de doar 10.6 mm. 

Huawei Watch GT are un design elegant

În ceea ce privește design-ul, ceasul are un aspect destul de elegant, însă dimensiunile sale îl transformă într-un smartwatch casual ideal. Discret, el poate fi folosit și în viața de zi cu zi, și la antrenamente fizice, dar și în cazul în care vrei să abordezi o ținută mai elegantă. 

Funcțiile nu dezamăgesc nici ele. Acest smartwatch casual este dotat cu un sistem GPS modern, care se pliază pe trei sisteme de poziționare prin satelit, oferind o precizie de invidiat. De asemenea, tehnologia Huawei TruSeen 3.0 permite măsurarea în timp real a ritmului cardiac. Ceasul poate avertiza atunci când există anomalii cu privire la ritmul bătăilor inimii. De asemenea, oferă foarte multe moduri sportive și este dotat și cu barometru, busolă și instrument ce stabilește altitudinea. Astfel, el este varianta ideală și pentru drumeții.

Vezi stocul și prețul - Huawei Watch GT

Rezistența la apă a acestui smartwatch casual este de 5 ATM, adică poate fi utilizat până la o adâncime de 50 de metri. Ceasul oferă și statistici excelente cu privire la calitatea somnului utilizatorului și poate fi conectat și cu telefoane ce funcționează pe bază de Android sau iOS. 

Nu în ultimul rând, merită salutat excelentul raport calitate-preț al acestui smartwatch casual. Este și unul dintre principalele argumente pentru care acest model ocupă locul 1 în acest top. 

Locul 2 – Ceas smartwatch Samsung Galaxy Watch, 42mm, Midnight Black

Acest ceas oferit de sud-coreenii de la Samsung bifează toate criteriile care ar putea descrie un smartwatch casual de cea mai bună calitate. Dar ceea ce impresionează cel mai mult este culoarea. Varianta Midnight Black se prezintă absolut superb și cu siguranță va impresiona și cei mai pretențioși utilizatori. 

Așa cum îl descrie și producătorul, acest ceas are finețea unui ceas analog, dar caracteristicile unui smartwatch. Modelul acesta de Galaxy Watch oferă posibilitatea utilizării unor curele de 20 mm pentru varianta sa de 42 mm, dar și unor curele de 22 mm pentru ceasul de 46 mm. 

Vezi prețul lui Samsung Galaxy Watch

Smartwatch Casual Samsung

Ecranul lui Samsung Galaxy Watch

Din punct de vedere al ecranului, acesta este unul de tip super AMOLED, cu o dimensiune de 1,2 inci și cu un stil rotund. Ceasul beneficiază de funcția Always On, ceea ce înseamnă că ecranul său va fi mereu activ și vei putea verifica oricând ora, notificările sau orice alte detalii te interesează. 

Ai putea verifica, de exemplu, nivelul bateriei. Din punct de vedere al autonomiei, modelul Samsung Galaxy Watch de 42 mm poate ajunge să reziste chiar și 120 de ore, în funcție de modul de utilizare. Chiar și în condiții de utilizare extrem de intensă, bateria va rezista 9 ore. Avantajul este că ea se poate încărca foarte rapid. 

Funcțiile lui Samsung Galaxy Watch

Funcțiile telefonului permit o monitorizare excelentă a activităților fizice. El este dotat cu senzor ce permite monitorizarea ritmului cardiac, astfel că poate oferi o imagine foarte clară asupra eficienței efortului fizic pe care utilizatorul în face. De asemenea, grație monitorului cardiac poate analiza calitatea somnului. Prin intermediul tehnologiilor GPS utilizate, acest smartwatch casual te poate ține foarte bine la curent și în ceea ce privește distanța pe care o parcurgi pe parcursul unei zile.

Vezi prețul lui Samsung Galaxy Watch

Ceasul are o rezistență la apă de 5 ATM, ceea ce înseamnă că poți cu ușurință să îl folosești când înoți în bazin. El va rezista până la o adâncime de 50 de metri și are și barometru. Totodată, este dotat cu accelerometru și senzor de lumină ambientală, pentru a-și ajusta intensitatea luminozității în funcție de mediul în care te afli. 

⬤ Verifică reduceri la ceasuri smartwatch

⬤ Vezi prețuri la cele mai vândute smartwatch-uri casual

Locul 3 – Apple Watch 6 – Carcasa Space Gray Aluminium 40mm

Unul dintre preferatele amatorilor de smartwatch casual, acest model de la Apple este cel mai recent lansat de gigantul american. Firește, el nu dezamăgește din punct de vedere al calităților. Însă l-am pus doar pe locul trei din cauza prețului destul de piperat pe care l-a primit. 

Apple a fost mereu orientată către modele de smartwatch casual. Asta pentru că americanii își propun întotdeauna să ajungă printre opțiunile unui public cât mai numeros. Așa că nu trebuie să te mire că acest smartwatch, deși este un smartwatch casual, costă atât de mult. Apple a adus o mulțime de funcții noi, însă până atunci vei afla câte ceva despre baterie, ecran și design.

Verifică stoc și preț pentru Apple Watch 6

Smartwatch Casual Apple Watch 6

Cât ține bateria la Apple Watch 6

Autonomia bateriei  acestui model de smartwatch casual este de 18 ore. Cei care deja l-au utilizat și l-am descris, susțin că acest smartwatch casual este ideal să fie folosit pe parcursul unei zile, iar apoi încărcat pe parcursul nopții. În orice caz, având în vedere ceea ce oferă, autonomia de 18 ore a bateriei nu este una care să dezamăgească.

Referitor la display, acest model de smartwatch casual vine cu tehnologia proprie Apple, Always-On retina și are o dimensiune de 1,78 inci. Forma sa dreptunghiulară îi conferă un aer elegant, dar una peste alta extrem de potrivit pentru un smartwatch casual. Alte aspecte referitoare la design care merită specificate sunt cele referitoare la curea. Aceasta este fabricată din silicon și, deși vine cu una de culoare neagră, acest smartwatch casual poate folosi și altele. Totodată, carcasa este din aluminiu și are o culoare space grey, extraordinară din perspectivă minimalistă și ideală pentru un smartwatch casual.

Verifică stoc și preț pentru Apple Watch 6

Smartwatch Casual Apple Watch 6

Ce funcții are Apple Watch 6

La capitolul funcții, merită menționat faptul că ceasul este compatibil numai cu telefoanele ce rulează sistemul de operare iOS. Adică numai cu iPhone. Însă pentru un smartwatch casual, este remarcabil că Apple Watch oferă posibilitate de EKG, este dotat și cu oximetru, adică poate măsura nivelul de oxigen din sânge. De asemenea, are compas, microfon, speaker și altimetru. Totodată, are accelerometru și giroscop. Altfel spus, este senzațional pentru activități cotidiene, precum citit de mailuri, ascultat de muzică sau apeluri telefonice. Dar nu dezamăgește nici când vine vorba despre monitorizarea activității fizice ori a stării de sănătate. 

⬤ Verifică reduceri la ceasuri smartwatch

⬤ Cele mai vândute smartwatch-uri casual – vezi prețuri

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      smartwatch.ro
      Logo