Top 3 cel mai bun smartwatch sport

Printre cele mai populare gadget-uri la care poți apela în prezent este smartwatch-ul. Au apărut soluții extraordinare chiar și de smartwatch sport. Ceasul de mână inteligent a căpătat amploare pe piața device-urilor electronice încă de la începutul anilor 2010. În ultimii ani, tot mai multe branduri majore și-au arătat interesul pentru această nișă.

Top 3 cel mai bun smartwatch sport

Un smartwatch sport reprezintă accesoriul ideal pe care îl poți purta atunci când desfășori activități fizice. De la design, funcții și până la materialele din care este produs, acesta este o soluție perfectă pentru sportivi. Și nu neapărat pentru sportivii profesioniști. Ci pentru oricine face sală, înoată sau face drumeții. Un smartwatch sport se poate dovedi a fi cel mai bun accesoriu prin care îți poți monitoriza activitatea și starea sănătății. 

Înainte de a-ți prezenta cele mai bune modele de smartwatch sport pe care le poți alege în prezent, te vom ajuta să înțelegi cu exactitate ce este acela un smartwatch sport. Îți vom prezenta cele mai importante funcții și cum te vor ajuta ele în activitatea de zi cu zi. 

⬤ Reduceri la ceasuri smartwatch – magazin recomandat #1

⬤ Reduceri la ceasuri smartwatch – magazin recomandat #2

Cel mai bun smartwatch sport

Ce este un smartwatch sport 

Un smartwatch sport este un ceas inteligent. Unul care dispune de funcții prin intermediul cărora poate monitoriza foarte bine activitățile fizice. Un smartwatch sport te ajută să înțelegi care sunt cele mai eficiente activități pentru tine. De asemenea, prin funcțiile lui, un smartwatch sport îți poate monitoriza inclusiv mișcările de sub apă. La fel ca și un smartwatch elegant sau un ceas inteligent casual, acesta iți va face viata mai ușoară

Aceste device-uri au fost concepute special pentru activități sportive. Astfel că nu doar funcțiile, ci și design-ul de care dispun le transformă în partenerul ideal pentru sport. Prin intermediul unui smartwatch sport poți afla numărul de calorii arse, îți poți monitoriza ritmul cardiac și ai chiar și posibilitatea de a afla nivelul de oxigen din sânge. 

Smartwatch pentru activitate fizică

Referitor la design, nu există o regulă clară cu privire la cum trebuie să arate un smartwatch sport. Însă, în general, acestea au curele din piele sau elastomer, materiale rezistente dar și flexibile. De asemenea, carcasa este dintr-o combinație de metal și plastic, care să asigure rezistență cât mai mare la șocuri. 

Cine sunt cei mai tari producători de smartwatch sport

Din punct de vedere al brandurilor producătorare de smartwatch sport, poate cele mai importante sunt Samsung, Huawei și Garmin. Aceste branduri nu sunt specializate numai pe smartwatch sport, atunci când vine vorba despre ceasuri inteligente. Însă ele apelează la materiale și tehnologii inovatoare. Acestea le transformă produsele în opțiuni ideale pentru cei aflați în căutarea unui smartwatch sport de calitate. Nume sonore pe piața produselor electronice, cele trei branduri au fost printre primele nume mari interesate de producția de ceasuri inteligente. Iar atunci când au descoperit ce funcții pot îndeplini aceste gadget-uri, nu au ezitat să producă și modele excelente de smartwatch sport.

⬤ Vezi  ceasuri smartwatch populare

⬤ Preț pentru cel mai vândut smartwatch sport

Înainte de a prezenta cele mai tari funcții și cele mai calitative modele de smartwatch disponibile pe piață, trebuie să trecem și printr-o scurtă prezentare a acestor branduri. Fiind adevărați coloși la nivel global, Samsung, Huawei și Garmin oferă produse ce vin cu garanția calității. Iată câteva informații importante despre fiecare dintre aceste branduri și specificul lor.

Samsung

Compania Samsung este cel mai mare producător de electronice din întreaga lume. De origine sud-coreeană, această firmă oferă pe piață televizoare, telefoane mobile inteligente și o mulțime de alte produse. Printre ele, și unele dintre cele mai bune ceasuri de mână inteligente. Samsung a produs primul smartwatch în 2013, iar în total a lansat 11 variante. Samsung produce inclusiv unele modele excelente de smartwatch sport, despre care îți vom oferi mai mult detalii în cele ce urmează. Compania nu vrea să se oprească aici. Succesul versiunilor de smartwatch lansate până în prezent îi determină pe sud-coreeni să vrea să lanseze și alte variante de smartwatch sport.

Samsung Galaxy Watch

Huawei

O altă companie extrem de importantă la nivel global. Huawei este specializată tot în produse electronice, dar chinezii au un cuvând greu de spus și pe piața tehnologiilor de telecomunicații. Ei sunt printre principalele companii care investesc în dezvoltarea de tehnologii 5G și activează inclusiv pe piața din România. Chinezii au apărut în țara noastră încă din 2003 și au un sediu la Cluj Napoca. Din punct de vedere al activității în zona de smartwatch-uri, Huawei a lansat primul model în 2015. Huawei Smartwatch a costat între 400 și 800 de euro și s-a bucurat de un succes uriaș. În prezent, compania continuă să dezvolte noi modele și tehnologii. 

Huawei Watch

Garmin

Dacă am prezentat până acum numai companii asiatice, este timpul și pentru un colos american. Compania Garmin este specializată în producerea de echipamente de navigație GPS. Această arie de expertiză s-a dovedit a fi foarte utilă pentru Garmin atunci când americanii au decis să producă și modele de smartwatch sport. Tehnologia GPS este extrem de utilă în vederea monitorizării deplasării unei persoane. Iar nivelul avansat al variantelor GPS utilizate de Garmin le-a permis americanilor să producă modele de smartwatch sport extrem de performante. 

Smartwatch Garmin

⬤ Prețuri la ceasuri smartwatch

⬤ Cel mai vândut smartwatch sport

Care sunt funcțiile importante ale unui smartwatch sport

Un smartwatch sport se deosebește de alte modele de ceasuri intelgente prin prisma opțiunilor pe care le oferă în scopul monitorizării efortului fizic. Un smartwatch sport de calitate va fi extrem de util persoanelor interesate de alergat, înot sau fitness. Grație funcțiilor de care dispune, un smartwatch sport va îndruma utilizatorul către metode de antrenament mai eficiente. Pe lângă asta, un smartwatch sport poate contribui și la o monitorizare atentă și eficientă a stării de sănătate a utilizatorului. Iată care sunt funcțiile care permit aceste lucruri. 

Monitorizare GPS 

GPS sau Global Pisitioning System este un sistem bazat pe tehnologii care analizează din satelit mișcarea unui device. Prin intermediul monitorizării GPS, un smartwatch sport te va ajuta să afli ce distanță ai parcurs. De asemenea, unele dispozitive sunt atât de avansate încât dispun și de hărți. Prin intermediul aplicațiilor de hărți, vei putea descoperi și tipul de traseu pe care l-ai străbătut și cum se traduce acesta în materie de efort. 

Smartwatch cu GPS

De exemplu, un smartwatch sport poate interpreta distanța parcursă pe un drum cu înclinație, care diferă de aceeași distanță pe drum drept. Din punct de vedere al tipului de efort și al numărului de calorii arse, acest lucru poate fi extrem de important și de util de monitorizat.

Nu orice smartwatch sport dispune de funcție GPS. Modelele de calitate care nu au sistem GPS implementat, vor compensa prin alte moduri. Singurul dezavantaj major al GPS-ului este că implică un consum de energie destul de mare. Utilizarea funcțiilor GPS ar putea determina un consum mai rapid al bateriei ceasului. 

Ritm cardiac și EKG

Altă funcție extrem de importantă pentru un smartwatch sport este cea referitoare la posibilitatea de a măsura ritmul cardiac. Cele mai avansate modele pot efectua chiar și electrocardiograme. Un smartwatch sport foarte performant va detecta inclusiv anomaliile ritmului cardiac și va avertiza utilizatorul.

Totuși, cel mai adesea, un smartwatch sport are funcția de ritm cardiac pentru a putea determina cu ușurință numărul de calorii arse la antrenament. Prin intermediul acestei funcții, aplicațiile de sport instalate pe ceas sau pe telefon vor calcula exact câte calorii ai ars pe parcursul unei sesiuni de pregătire. 

Smartwatch cu EKG

Un smartwatch sport de calitate, dotat cu senzor de ritm cardiac, te poate ajuta și să scapi de stres. Monitorizarea ritmului bătăilor inimii permite aplicațiilor specializate să identifice chiar momentele cauzatoare de probleme și să ofere sfaturi utilizatorului. 

Rezistență la apă

Unul dintre cele mai populare sporturi în rândul fanilor de modele de smartwatch sport este înotul. Asta deoarece aceste gadget-uri vin însoțite de posibilitatea de a putea fi folosite sub apă. Nu orice variantă de smartwatch sport prezintă acest avantaj, însă majoritatea modelelor de calitate sunt concepute pentru a putea fi folosite și în bazin sau piscină.

Rezistența la apă a unui smartwatch se măsoară în atmosfere. O atmosferă se traduce prin 10 metri, iar cele mai de bază modele de smartwatch sport cu rezistență la apă ar trebui să facă față la 3 atmosfere. Adică nu se vor strica dacă ajung la 30 de metri sub apă. Cu toate acestea, modelele de acest fel nu rezistă la activități precum înotul subacvatic, ci doar la stropit. 

Smartwatch rezistent la apă

Cel mai bun smartwatch sport va fi acela care are o rezistență de 5 atmosfere. Acesta poate fi folosit și dacă înoți în piscină sau bazin și nu se va defecta nici la 50 de metri adâncime. Cu toate acestea, nu este recomandat să fie folosit pentru scufundări.

Acestea sunt cele mai importante funcții de care trebuie să dispună un smartwatch sport. Așa cum vei afla în cele ce urmează, nu doar de ele depinde calitatea unui model de smartwatch sport, ci acesta poate fi definit și de alte dotări. Iată care sunt cele mai tari 3 modele de smartwatch sport disponibile pe piață. 

Locul 1 – Seria Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2 – varianta 40mm – vezi preț

Samsung Galaxy Watch Active 2 – varianta 44mm – vezi preț

Această serie a celor de la Samsung a adus pe piață câteva cele mai tari variante de smartwatch sport. Design-ul, materialele, funcțiile, dar și raportul calitate – preț sunt elementele care ne-ai determinat să îi oferim poziția de lider în topul nostru. 

Samsung Galaxy Watch Active 2 a fost lansat de sud-coreeni în vara anului 2019 și a devenit unul dintre cele mai populare modele de smartwatch sport din lume. Există două versiuni, din punct de vedere al dimensiunilor. Versiunea mică măsoară 40mm, în vreme ce modelul mai mare ajunge la 44mm. 

Smartwatch sport Samsung
Smartwatch Samsung

Vezi prețul - Galaxy Watch Active 2 - 40mm

Vezi prețul - Galaxy Watch Active 2 - 44mm

Din punct de vedere al design-ului, modelul produs de Samsung are un aspect foarte elegant pentru un smartwatch sport. Culoarea carcasei este neagră, iar materialul utilizat la fabricare este oțelul inoxidabil. Și cureaua este tot neagră, însă poate fi înlocuită după preferințe. Totuși, dacă vrei o altă curea, ar trebui să te orientezi tot către o rezervă de la Samsung. Asta pentru că materialul curelelor propus de sud-coreeni pentru acest smartwatch sport este piele naturală. 

Funcții

În ceea ce privește funcțiile, ceasurile inteligente din seria Galaxy Watch Active 2 dispun de o mulțime de funcții sport extrem de utile. Nu putem ignora autonomia bateriei, care poate ajunge până la 90 de ore. De asemenea, display-ul este unul super AMOLED de 1.2 inci. Însă ceea ce e cel mai important se rezumă la funcțiile acestui smartwatch sport.

Smartwatch sport Samsung
Samsung Watch Active 2

Atuuri ale lui Samsung Watch Active 2

Modelele din gama Galaxy Watch Active 2 sunt dotate cu GPS, sunt rezistente la apă și la șocuri mecanice și dispun și de sistem de monitorizare a ritmului cardiac. De asemenea, dacă mergi pe varianta unui astfel de smartwatch sport, te vei putea bucura și de funcțiile de accelerometru, giroscop și barometru, foarte utile în activitățile sportive. 

Cu o capacitate de stocare de 4 GB și o memorie RAM de 0,75 GB, acest smartwatch sport poate fi conectat și la telefoanele mobile dotate cu sistem de operare Android sau iOS. Asta chiar dacă ceasul funcționează în baza sistemului Tizen 4.0. El cântărește, în versiunea de 40mm, 37 de grame, în vreme ce versiunea de 44mm ajunge la 42 de grame.

Locul 2 –  Ceas smartwatch sport Huawei Watch GT 2, 46mm, Matte Black


Așa cum ți-am spus mai sus, producătorul chinez Huawei nu face rabat de la calitate atunci când vine vorba despre smartwatch-uri. Modelul Huawei Watch GT 2 stă mărturie în acest sens. Chiar Huawei cataloghează acest ceas ca fiind un smartwatch sport. Design-ul, funcțiile și toate caracteristicile sale îl recomandă pentru a fi utilizat pe parcursul activității fizice intense. 

Smartwatch sport Huawei
Smartwatch Huawei Watch GT2

Vezi preț - Huawei Watch GT 2, 46mm, Black

Această versiune de smartwatch sport a fost lansată în vara anului 2019 și a fost extrem de apreciată de public grație funcțiilor complexe de care dispune. Cu o capacitate a bateriei de 455 mAh, acest ceas are o autonomie de până la 336 de ore. Altfel spus, el ar putea funcționa fără să se descarce undeva la două săptămâni. Firește totul depinde și de intensitatea utilizării. În orice caz, bateria se încarcă destul de rapid, ceea ce constituie un alt avantaj important.

Design

Din punct de vedere al design-ului, ceasul este de culoare negru mat și are o carcasă fabricată din metal și plastic foarte rezistente la șocuri mecanice. Brățara este de aceeași culoare cu carcasa și este fabricată din elastomer, ceea ce îi conferă mobilitate și elasticitate. El vine însoțit de o stație de încărcare, dar și de cablu de încărcare. Ecranul este unul AMOLED de 1,39 inci, iar ceasul poate fi conectat prin Bluetooth la telefoane ce utilizează Android sau iOS.

Și acum, mult lăudatele funcții. Lăudate pe bună dreptate, deoarece acest smartwatch sport te va ajuta să îți duci exercițiile fizice la un nou nivel. El dispune de un așa-numit stress test, adică un sistem prin intermediul căruia îți măsoară nivelul stresului și îți oferă sfaturi pentru reducerea lui. Cu ajutorul giroscopului și accelerometrului pe care le are în dotare, acest smartwatch sport poate monitoriza foarte eficient exercițiile fizice. De asemenea, el te va ajuta cu sfaturi de relaxare și cu exerciții de respirație ghidate. 

Smartwatch sport Huawei
Huawei Watch GT 2

Atuuri ale ceasului Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT2 dispune și de senzor optic pentru măsurarea ritmului cardiac, funcție foarte utilă și pentru a putea monitoriza consumul caloric din timpul antrenamentelor. De asemenea, ceasul este dotat cu funcție de compas, numai bună atunci când pleci în drumeții. Prin intermediul tehnologiei TruSleep, acest smartwatch sport monitorizează cu mare acuratețe somnul. Poate identifica perioadele de somn adânc, perioadele de REM (Rapid Eye Movement) și poate da recomandări cu privire la modul în care dormi.

Vezi preț - Huawei Watch GT 2, 46mm, Black

Pe parcursul antrenamentelor, el te poate ajuta și prin redarea de muzică. Dacă este conectat la telefon, acesta poate fi folosit pentru a asculta piesele preferate fără să ții telefonul cu tine în sală. Una peste alta, modelul de la Huawei reprezintă o variantă excelentă de smartwatch sport și raportul calitate – preț este, și în acest caz, unul extrem de avantajos. 

Locul 3 – Ceas smartwatch sport Garmin Vivomove HR, Black, Black Silicone Band

Am ajuns, astfel, și la ultima treaptă a podiumului din top 3 cel mai bun smartwatch sport. Este vorba despre modelul Vivomove HR propus de americanii de la Garmin. Prestigiul recomandă Garmin ca fiind un excelent producător de modele de smartwatch, iar această variantă nu vine decât ca o confirmare.

Smartwatch sport Garmin
Smartwatch Garmin Vivomove HR

Verifică prețul - Garmin Vivomove HR, Black

Cu un design elegant, dar absolut potrivit activităților fizice intense, ceasul Garmin Vivomove HR se ridică la un nivel excelent. Durata de viață a bateriei ajunge până la două săptămâni în modul ceas, anunță producătorul. Însă dacă vrei să îl folosești pentru funcțiile smart, vei avea de a face cu o durată de viață a bateriei de cinci zile. Nu este la fel de mult precum în modul ceas, dar oricum cinci zile înseamna foarte mult pentru un smartwatch sport.

Atuurile lui Garmin Vivomove HR, Black

Din punct de vedere al materialelor utilizate la fabricație, carcasa ceasului este produsă din oțel inoxidabil și colorată cu negru. Brățara este din silicon negru, iar per ansamblu rezultă un gadget extrem de rezistent și cu un aspect atractiv, minimalist. Ceasul este unisex, firește, cântărește doar 40,8 grame. Grosimea carcasei este de 11,6mm, iar dimensiunea de 43 x 43. Din punct de vedere al conectivității, ceasul este compatibil cu telefoane ce rulează Android și iOS. Ecranul este de tip OLED și are o formă rotundă. 

Smartwatch sport Garmin
Garmin Vivomove HR

Verifică prețul - Garmin Vivomove HR, Black

Trecând la funcții, trebuie să menționăm că ceasul nu dispune de GPS, în mod paradoxal pentru un Garmin. Însă compensează grație funcțiilor cronometru, temporizator și a senzorilor multipli. Acest smartwatch poate monitoriza cu succes ritmul cardiac, dispune de altimetru barometric și de accelerometru. Totodată, el poate monitoriza și numărul de pași efectuați și distanța parcursă, în ciuda lipsei GPS-ului. Astfel, devine o variantă excelentă pentru sala de fitness. Și caloriile arse pot fi monitorizate cu ajutorul acestui ceas, iar rezistența sa la apă este de 5 ATM. Cu siguranță că modelul de la Garmin merită locul trei în top 3 cel mai bun ceas inteligent pentru sport. 

⬤ Reduceri la ceasuri smartwatch – magazin recomandat #1

⬤ Reduceri la ceasuri smartwatch – magazin recomandat #2

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      smartwatch.ro
      Logo