Cum să alegi o brățară de fitness

Sportul este printre cele mai sănătoase alternative de întreținere a unei stări optime de sănătate. Prin sport, ai ocazia să arăți mai bine să te simți excelent și să ai un corp și o minte sănătoase. Însă pentru a fi eficient atunci când faci sport, este recomandat să monitorizezi efortul pe care îl depui. O brățară de fitness este accesoriul ideal pentru așa ceva. 

Brățara de fitness este concepută special pentru a-ți servi atunci când desfășori activitățile tale fizice preferate. Prin funcțiile sale, brățara de fitness poate monitoriza numărul caloriilor arse, evoluția ritmului cardiac, dar și distanța parcursă. Poți alege o brățară de fitness în funcție de o multitudine de criterii. În acest material, ți le vom prezenta pe cele mai importante. 

Funcțiile de monitorizare pe care trebuie să le aibă o brățară de fitness

Inclusiv denumirea acestui gadget este sugestivă cu privire la utilitatea sa. O brățară de fitness este ideală pentru a fi folosită atunci când faci sport. Cu ajutorul senzorilor pe care îi are în componență, brățara de fitness te va ajuta să ai antrenamente mai eficiente. Dar nu orice brățară de fitness dispune de tehnologiile necesare pentru a fi performantă. Tocmai de aceea, trebuie să verifici cu atenție specificațiile înainte de a alege un model.

Brățara de fitness ideală este dotată cu senzor de monitorizare a ritmului cardiac și cu accelerometru. Aceste două funcții pot calcula cu o precizie deosebită numărul caloriilor arse pe parcursul unei sesiuni de antrenament. Alte specificații utile sunt pedometrul, care îți va măsura pașii, dar și altimetrul, care te va ajuta în drumețiile montane. Prin intermediul aplicației instalate pe telefonul mobil, vei putea avea acces la raporturi detaliate ale activității tale sportive. 

O brățară de fitness de calitate are și o rezistență sporită la apă. Cele mai de calitate modele ar trebui să facă față și la adâncimi de 50 de metri. Pentru a-ți da seama de cât de rezistentă este o brățară de fitness la apă, verifică atmosferele. O atmosferă este echivalentul a 10 metri. Astfel, dacă vezi că brățara poate rezista la 5 ATM, să știi că vei putea înota cu ea în bazin și piscină. 

Alte funcții și specificații importante

Altă funcție foarte importantă pentru o brățară de fitness este cea de monitorizare a somnului. Această funcție te va ajuta să afli cât de bine dormi și ce ar trebui să faci pentru o odihnă de calitate mai ridicată. Brățara de fitness va culege informații pe parcursul orelor de somn, iar aplicația de pe smartphone le va interpreta. Este important ca atunci când alegi brățara de fitness, să cumperi una care îți poate monitoriza somnul. 

Din punct de vedere al altor specificații importante, trebuie să analizezi autonomia bateriei. O brățară de fitness bună va avea o autonomie de cel puțin 5 zile. Însă cele premium funcționează fără probleme până la 7 zile, fiind și ușor de încărcat în timp scurt. 

Un alt aspect important de care ar trebui să ții cont este materialul din care este fabricată brățara. Este de preferat ca display-ul să fie OLED și protejat de o carcasă din plastic cât mai rezistent. De regulă, sunt evitate materialele metalice pentru că pot fi afectate de contactul cu apa. De asemenea, cureaua ar trebui să fie din silicon, pentru rezistență și flexibilitate. 

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      smartwatch.ro
      Logo