La ce să te uiți când alegi un smartwatch

Atunci când cumperi un smartwatch, trebuie să te gândești foarte bine la toate funcțiile care sunt specifice unor smartwatch-uri bune. Nu este deloc ușor să alegi dintre atâtea variante disponibile pe piață, însă noi te vom ajuta să te descurci mai ușor. 

Apariția smartwatch-ului nu este deloc de dată recentă, însă boom-ul acestui gadget s-a petrecut de abia în ultimii 7-8 ani. Atunci când marile branduri au început să fie interesate, au apărut multe smartwatch-uri bune. Numai că nu tot ce poate fi cumpărat de pe piață este de calitate. Iată în funcție de ce criterii trebuie să te orientezi când cumperi un smartwatch.

La ce să te uiți pentru a alege smartwatch-uri bune

Autonomia bateriei

Atunci când cumperi un smartwatch, trebuie să fii conștient de faptul că nu îl achiziționezi pentru a-l folosi doar pentru funcția de ceas. Sunt smartwatch-uri bune acelea care pot fi folosite pe o perioadă lungă apelând la toate funcțiile lor, inclusiv cele mai complexe. Senzorii, conexiunea la internet, redarea de muzică, toate consumă energie. De aceea, este foarte important ca atunci când cumperi un smartwatch să alegi unul care să reziste cât mai mult. Sunt smartwatch-uri bune cele ale căror baterie durează măcar o zi, de dimineață până seara. Acesta este cazul modelelor de Apple Watch, care au avantajul de a se încărca foarte rapid. Există, însă, și variante de smartwatch ale căror baterii rezistă chiar și 5-6 zile. Dacă te rezumi la funcția ceas, te poți bucura de o autonomie de până la două săptămâni, în cazul unor modele. 

Brand-ul producător

Nu există un număr limitat de companii care produc smartwatch-uri bune. Poți apela și la un brand mai puțin cunoscut și să ai surpriza de a te bucura de produse calitative. Însă dacă tot alegi să cumperi un smartwatch, este de preferat să investești în unul care vine cu o serie de recomandări din partea utilizatorilor. Este cazul smartwatch-urilor de la Apple, Samsung, Garmin sau Huawei. Poți găsi, însă, smartwatch-uri bune și la prețuri mici, însă trebuie să fii foarte atent. Brand-urile de top vin cu garanția că atunci când cumperi un smartwatch produs de ele, vei avea parte de calitate. Parcurgând articolele noastre, vei descoperi recomandări de la cele mai tari brand-uri din lume. 

La ce să te uiți pentru a alege smartwatch-uri bune

Specificațiile tipice unor smartwatch-uri bune

Foarte importante, pe lângă brand și autonomia bateriei, sunt și detaliile referitoare la specificațiile tehnice. În primul rând, te interesează ca smartwatch-ul să arate bine și să se potrivească stilului tău vestimentar. Există smartwatch-uri bune pentru sport, casual, dar și elegante. Trebuie să alegi un ceas fabricat din materiale cât mai rezistente. De asemenea, este de preferat să cumperi un smartwatch cu ecran AMOLED sau OLED. Asta pentru că cele cu ecrane LCD nu oferă o calitate a imaginii prea bună. Smartwatch-uri bune sunt și acelea care au funcții cât mai complexe. Cele mai moderne vin însoțite de senzori de monitorizare a pulsului și pot realiza chiar electrocardiograme. De asemenea, unele smartwatch-uri bune au în dotare oxiometru. Dacă faci sport, este de preferat să alegi un ceas inteligent rezistent la apă și cu cât mai mulți senzori de măsurare a caloriilor arse și a distanțelor parcurs.

Așadar, atunci când vrei să cumperi un smartwatch, este foarte important să fii atent la detaliile tehnice, dar și la cele ce țin de design. Alege variante cu o autonomie ridicată a bateriei, produse de brand-uri cunoscute și cu funcții variate. 

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      smartwatch.ro
      Logo