Smartwatch pentru bărbați, pentru femei și pentru copii

Smartwatch-ul este unul dintre cele mai moderne accesorii inteligente pe care le poți integra în recuzita ta. Unii oameni încă sunt reticenți cu privire la utilitatea unui astfel de gadget. Chiar și așa, ceasurile smart sunt foarte populare. După ce marile companii au început să dezvolte acest tip de produse, toată lumea a începit să își dorească un smartwatch.

Smartwatch-urile sunt foarte practice, ușor de folosit și capabile să ofere funcții a căror utilitate este incontestabilă. În aceste condiții, nu este de mirare că piața a explodat în ultimii ani. Sunt tot mai multe modele disponibile și tipologia lor variază. Există smartwatch sport, smartwatch elegant și smartwatch casual. Adică suficiente alternative pentru fiecare stil de viață și pentru fiecare tip de preferințe.

Tehnologia ne influențează pe toți în mod diferit. Așa că producătorii s-au gândit să apeleze și la alte criterii. Astfel că există smartwatch pentru bărbați, pentru femei și pentru copii. Indiferent dacă ești bărbat sau femeie, vei putea găsi un smartwatch potrivit. De asmenea, poți identifica modelul ideal pentru partenera sau partenerul tău. Și, de ce nu, ai putea găsi un smartwatch excelent și pentru copii. Noi îți vom arăta cum! 

Smartwatch cu smartphone

Ce este un smartwatch și câte tipuri de smartwatch există

Un smartwatch este un ceas cu funcții de telefon mobil inteligent. Atunci când folosești un smartwatch e ca și cum ai avea la mână un smartphone. Mult mai ușor și lejer de utilizat, dar cu unele funcții extrem de complexe. Un smartwatch poate funcționa conectat la telefon, dar și independent. Dacă îl conectezi la telefon, te va atenționa de fiecare dată când primești un SMS, un apel sau altă notificare. De asemenea, poți accesa contactele și poți iniția apeluri chiar prin intermediul smartwatch-ului. 

În cazul în care alegi să optezi pentru varianta unui smartwatch independent, acesta nu va fi conectat la telefon. El va funcționa fără să necesite sprijinul unui alt device și există și varianta de smartwatch cu SIM card. Această opțiune este specifică mai degrabă smartwatch-urilor care nu sunt premium. Un smartwatch premium funcționează în relație strânsă cu smartphone-ul. Însă și dacă beneficiază de SIM card, smartwatch-ul poate fi unul bun. Singurul dezavantaj este acela că va trebui să plătești încă un abonament de telefonie sau o cartelă, pentru a-l folosi. Sau cel puțin pentru a-i folosi funcțiile de apelare și SMS.

Smartwatch-ul ca accesoriu

Pe lângă aceste avantaje referitoare la posibilitățile de comunicare, un smartwatch aduce și alte beneficii. El te ajută enorm prin design-ul său, dar și prin funcțiile de care dispune. Tocmai de aceea, există smartwatch-uri sport, casual, dar și elegante. Această clasificare ține cont mai degrabă de design. Însă un smartwatch sport este cu siguranță unul care te va ajuta pe parcursul sesiunilor de efort fizic. Dar despre asta îți vom oferi detalii mai târziu. 

Smartwatch ca accesoriu

Dacă ne referim la smartwatch ca la un accesoriu, trebuie să ținem cont că el va influența o ținută. Tocmai de aceea și clasificarea în funcție de design. Un smartwatch elegant este unul care se va potrivi foarte bine unor ținute cu adevărat elegante. Un astfel de ceas poate fi purtat la costum sau rochi, fără emoții. Un ceas casual este unul care se va potrivi oricărui tip de vestimentație din viața de zi cu zi. În timp ce un smartwatch sport este un smartwatch care nu pune atât de mult preț pe eleganță. Un smartwatch sport este dedicat activităților fizice și design-ul său este gândit să îi asigure rezistență. 

Ce funcții sunt importante la un smartwatch

Ne interesează să aflăm care sunt cele mai potrivite ceasuri inteligente pentru bărbați, femei și copii. Tocmai de aceea, trebuie să înțelegem foarte bine ce știe să facă un smartwatch. În baza funcțiilor sale, vom putea alege cele mai potrivite opțiuni pentru fiecare categorie. 

Autonomie sporită a bateriei

Indiferent de ceasul pe care îl vei cumpăra, este foarte important să te asiguri că bateria acestuia este rezistentă. De regulă, autonomia bateriei depinde și de modul în care utilizezi ceasul. O utilizare intensă va provoca un consum destul de mare de energie. De regulă, bateria unui smartwatch trebuie să țină minim o zi la utilizare intensă. Există și modele care rezistă până la două săptămâni. 

Funcție de apelare

Valabilă în cazul tuturor smartwatch-urilor. Indiferent dacă discutăm despre un smartwatch independent sau conectat la telefon. Orice device de calitate va permite inițierea de apeluri telefonice. Asta înseamnă că vei putea oricând să semnalezi dacă ești în pericol și nu numai. Pentru că funcția de apelare permite și emisia de semnale SOS. De asemenea, poți să folosești această funcție și când mergi pe bicicletă. Sau oricând este foarte dificil să ajungi la telefon. 

Monitorizare GPS

Sistemul de localizare prin GPS este unul dintre cele mai importante elemente de care se leagă un smartwatch. Asta pentru că prin GPS el poate determina cu exactitate poziția în care se află într-un anumit moment. Și dacă nu ți se pare atât de important, gândește-te că grație sistemului GPS poți folosi aplicații precum Uber sau Google Maps. Pe telefon, dar și pe smartwatch. Un device cu funcții de monitorizare prin GPS este util mai ales pentru părinți. Aceștia își pot supraveghea astfel cu ușurință copiii. 

Monitorizare a caloriilor arse

Mai ales în cazul smartwatch-urilor sport, această funcție este foarte importantă. Prin intermediul acestui sistem, vei afla în timp real câte calorii ai ars. Și dacă modul în care te antrenezi este unul eficient. De asemenea, există aplicații care îți pot monitoriza activitatea pe termen lung. Vei putea să îți analizezi antrenamentele și eficiența lor. La această funcție contribuie foarte mult accelerometrul. 

Senzor de mișcare

Foarte important în vederea combaterii sedentarismului. Acest senzor îi permite smartwatch-ului să te avertizeze atunci când ai stat prea puțin timp nemișcat. Este recomandată ridicarea în picioare la intervale de 30 de minute. Acest lucru ajută la circulația bună a sângelui și la evitarea multor pericole. Cu ajutorul aplicațiilor dedicate, poți folosi senzorul pentru a primi notificări atunci când este cazul să te ridici de la birou. 

Senzor smartwatch

Monitorizare a ritmului cardiac

O altă funcție extrem de utilă de care dispune un smartwatch de calitate. Monitorizarea ritmului cardiac poate atrage atenția asupra multor probleme. Un smartwatch te poate ajuta să descoperi atunci când inima ta nu bate cum ar trebui. Vei putea să preîntâmpini neregulile și să contactezi medicul în baza monitorizării făcute cu smartwatch-ul. Există și smartwatch-uri care dispun de funcție de electrocardiogramă. 

Smartwatch pentru femei

Un smartwatch pentru femei trebuie să dispună de funcții cât mai potrivite stilului de viață al utilizatoarei sale. Din punct de vedere al design-ului, orice fel de gadget de acest fel este pretabil. Însă totul depinde de obiceiurile și de stilul tău vestimentar. Dacă ești o femeie care preferă eleganța, ar trebui să te orientezi către modele de smartwatch elegante. Există o mulțime de produse de mare calitate, unele dintre ele fabricate chiar de companii de fashion. 

Modelele de ceasuri inteligente elegante de la Guess sau Fossil vor aduce un plus de stil ținutei tale. De asemenea, te vor ajuta să ieși în evidență prin bun gust, deși sunt destul de discrete. Pe de altă parte, dacă îți place mai mult stilul casual, poți opta pentru modele de acest fel. Producători precum Samsung sau Apple se întrec constant în a oferi cele mai bune modele de ceasuri inteligente casual. Poți folosi aceste variante în viața de zi cu zi.

Smartwatch pentru femei

Ele se potrivesc oricărui tip de ținută. O altă variantă ar fi ceasurile inteligente sport. Dacă ești o fire sportivă, sigur îți vor plăcea. Un ceas inteligent sport te va ajuta să eficientizezi la maxim efortul pe care îl faci. Va contribui la o siluetă așa cum ai visat și te va ajuta să duci și o viață mai sănătoasă.

Dacă ești o femeie orientată către design-ul specific feminin, există o multitudine de ceasuri inteligente special create pentru tine. Aceste modele apelează la curele din materiale precum pielea naturală. Culorile sunt și ele fie neutre, fie cu specific feminin, precum roz sau violet. Avantajul curelelor de ceas inteligent este că pot fi schimbate și personalizate după bunul tău plac. De asemenea, carcasa va fi colorată tot într-o manieră neutră sau așa cum dorești tu să arate. Ceasurile inteligente pentru femei sunt de dimensiuni mici și foarte discrete. Ele te vor ajuta să îți rafinezi ținuta. De asemenea, vor fi utile pentru a-ți monitoriza starea de sănătate și antrenamentele. 

Smartwatch pentru bărbați

Nu îți vom recomanda niciun produs anume, însă te vom ajuta să descoperi profilul celui mai bun smartwatch. Firește, totul depinde foarte mult de obiceiurile, ocupațiile și gusturile tale. Însă un smartwatch pentru bărbați trebuie să dispună de funcții care să îl ajute pe utilizator în viața de zi cu zi. Dacă ești un bărbat care are o viață profesională într-un domeniu ce implică ținute office, poți opta pentru un ceas elegant. Acesta îți va completa ținuta într-o manieră care te va ajuta să fii și mai sigur pe tine. 

Dacă nu te interesează atât de mult eleganța, poți opta pentru variante mai casual. Acestea pot fi purtate în orice context, indiferent de ținută. Variantele sport, la fel ca în cazum ceasurilor pentru femei, îți vor fi utile la sala de forță sau la bazinul de înot. 

Din punct de vedere al design-ului, ceasurile inteligente pentru bărbați sunt de dimensiuni mai mari decât cele pentru femei. De asemenea, culorile curelelor ceasurilor pentru bărbați, dar și ale carcaselor, vor fi specific masculine. Nuanțe închise, sobre, maro, negru, poate chiar un gri închis. Însă totul ține de preferințe și îți poți personaliza ceasul exact așa cum îți dorești, de regulă. 

Smartwatch pentru copii

Poate cea mai interesantă categorie de ceasuri despre care vei putea citi în acest material. Asta pentru că poate părea ciudată existența unui smartwatch dedicat copiilor. Însă nu este deloc așa. Pentru că funcțiile de care dispune un ceas inteligent îl transformă într-o unealtă excelentă. Atât pentru copii, cât și pentru părinți. 

Cel mai mare avantaj al unui astfel de dispozitiv, atunci când îl cumperi pentru copii, este că are funcție de monitorizare GPS. Practic, vei putea să îți trimiți copilul la joacă știind că vei putea mereu să afli unde este. Tot ce trebuie să faci este să conectezi ceasul la telefonul tău mobil. Vei putea sta mult mai liniștit și copilul tău se va simți mai liber.

O altă funcție foarte utilă a unui ceas inteligent pentru copii este cea care permite transmiterea de semnale SOS. Aceasta poate fi utilizată de copilul tău în cazul în care se află în pericol. De asemenea, el te va putea apela printr-o simplă apăsare a ecranului. 

Nu în ultimul rând, trebuie punctat că un ceas inteligent îi poate ajuta și pe cei mici să aibă un stil de viață sănătos. Prin intermediul diferitelor aplicații și prin senzorul de mișcare, ceasul îți va avertiza prichindelul și îl va motiva să facă mișcare. 

Smartwatch unisex

Dacă nu te pasionează modelele specific masculine sau feminine, ai și varianta neutră. Pe piață există o mulțime de variante de smartwatch unisex. De altfel, majoritatea ceasurilor inteligente premium oferă un design cât se poate de neutru. În acest mod, producătorii vor ca device-urile lor să poată fi folosite de oricine, bărbat sau femeie.

Aceste variante sunt, de regulă, de dimensiuni medii. Nici foarte mici, dar nici mari. Asta pentru că ceasurile mari sunt, de regulă, preferate de bărbați. Sau, mai bine zis, sunt ocolite de femei. Pentru a împăca pe toată lumea, dezvoltatorii produc și ceasuri de dimensiuni medii. Acestea vor fi discrete, dar suficient de mari pentru a-ți permite o interacțiune excelentă. 

Exemple de smartwatch-uri unisex sunt cele din categoria Apple Watch sau Samsung Galaxy Watch. Extrem de performante și cu funcții complexe, ele nu sunt fabricate special pentru femei sau bărbați. Pot fi folosite indiferent de sex și garantează performanța. Este cazul multor alte modele premium. 

Așadar, acum ai toate informațiile necesare pentru a alege smartwatch-ul potrivit pentru tine. Sau pentru cei din familia ta. Poți să îi faci o surpriză partenerului sau partenerei făcându-i cadou un ceas inteligent. Acesta trebuie să îl sau să o ajute cu activitățile din viața de zi cu zi și să îi completeze stilul vestimentar. De asemenea, poți să îi oferi chiar și copilului tău un smartwatch. Pentru o viață sănătoasă și pentru mai multă liniște atunci când iese la joacă. 

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      smartwatch.ro
      Logo