Cum să ai grijă de noul tău smartwatch?

Un smartwatch se murdărește la fel de repede precum un telefon. Este și logic să se întâmple asta pentru că îl folosești zilnic. Odată cu murdăria fizică poate să apară și o murdărie internă din cauza uzurii. Toate aceste efecte pot fi împiedicate dacă ști cum.

Îngrijirea unui smartwatch este destul de simplă însă mulți utilizatori uită să facă acest lucru sau nu știu cum să o facă corect. De exemplu, este foarte important să cunoști materialele din care este produs acel smartwatch pentru a știi cum îl poți curăța.

Pentru că porți un smartwatch fie de necesitate fie pentru a-ți completa ținuta te voi învăța cum să ai grijă de el, cum îl cureți fară a-l strica.

Un smartwatch se curăță cu o cârpă moale

Pentru a menține un smartwatch într-o stare de funcționare bună trebuie să îl cureți periodic. Dacă ceasul nu este rezistent la apă, alege o cârpă din microfibre cu lustruire uscată pentru a îndepărta murdăria.

Ecranul nu trebuie șters ferm pentru a fi curățat. Un alt sfat de care trebuie să ții cont este să nu ștergi ecranul unui smartwatch niciodată cu solvenți chimici. În lipsa unei cârpe cu microfibre poți folosi un filtru de cafea neutilizat pe care îl poți stropi cu apă. În acest mod vor dispărea toate amprentele.

Ai probleme cu scamele? Un smartwatch este predispus să adune în colțuri scame și murdărie. Pentru a-l curața a scăpa de ele poți folosi alcool. Ia un tampon sau o cârpă și pune peste ea alcool izopropilic. Tamponează ecranul și încearcă prin mișcări fine să scoți murdăria. Dacă nu ai reușit de prima dată mai încearcă aceeași metodă. După mai multe încercări vei avea un smartwatch nou.

Deși sunt sigură că ai mai făcut asta, nu folosi un prosop de hârtie pentru a șterge un smartwatch. Acesta va lăsa scame.

Modul în care cureți cureaua unui smartwatch depinde în întregime din ce material este.

Cureaua de piele trebuie curățată cu un detergent de piele. Testează pe o parte din curea pentru a fi sigur că șamponul nu decolorează.

Cureaua de silicon nu se curăță cu lichid pe bază de silicon, ci cu săpun.

Ferește orice smartwatch de substanțele chimice

Expunerea unui smartwatch la substanșe chimice precum detergenți, produse cosmetice sau parfumuri poate duce la o deterioare a curelei.Cel mai bine este să aștepți până produsul aplicat se usucă pe piele iar mai apoi să porți ceasul. De asemenea, un smartwatch poate fi deteriorat de expunerea prelungită la razele soarelui.

Încarcă bateria regulat

Nu lăsa niciodată bateria să se descarce total. Această regulă se aplică atât în cazul unui smartwatch cât și în cazul unui smarphone.

Păstrează ceasul în cutia sa

Atunci când nu porți ceasul o perioadă mai lungă te timp ar fi indicat să îl depozitezi în cutia sa. Astfel eviți depunerea de praf pe smartwatch. Dacă acesta nu este unul rezistent la apă și excesul de umiditate l-ar putea afecta.

Nu încerca să desfaci ceasul singur

Orice defecțiune ai avea nu încerca să schimbi singur bateria unui smartwatch sau să faci alte operațiuni. Este de preferat să apelezi la un service pentru rezolvarea problemelor.

Lasă un comentariu

      Leave a reply

      smartwatch.ro
      Logo